TINEKE & MARISCA

Tineke

Ik kwam twee jaar geleden in contact met de stichting Pandora via Tessa. Ik wou toen vrijwilligerswerk doen in een shelter, waar maakte mij niet uit. Zo gezegd nam Tessa contact met Desiree die het voor mij regelde dat ik een weekje kon gaan helpen in Skydra Griekenland.
Wat ik daar zag had me zo hard gegrepen, ik was zo aangedaan van de schrijnende toestand, toen nog in de oude shelter, een vervallen en verlaten slachthuis, dat ik niet anders kon dan zoeken naar een manier om ook mijn steentje bij te dragen.

Na nog enkele trips naar Skydra, kwam ik op het idee om de achterblijvende honden daar te helpen via virtuele adoptie, meterschap of peterschap.

Niet alle honden die er verblijven kunnen uitzien naar een bestaan in België of Nederland. Velen zijn getraumatiseerd, te angstig, te beschadigd, waardoor adoptie niet meer mogelijk is. Maar ook honden die de pech hebben niet direct in het oog te springen, volwassen honden, ook honden die er verblijven en nog een weg te gaan hebben door een ziekte of revalidatie.

Daarnaast plaats ik ook occasioneel speciale oproepen voor andere zaken die men dagelijks nodig heeft, dat gaat van karton, handschoenen, spotons, medicatie en ook wel eens koekjes als ik mijn bezoek breng.

4 keer per jaar ben ik ter plaatse om updates te brengen voor onze meters en peters maar ook om er de honden die wat uit het oog zijn geraakt na jaren opnieuw een duwtje te geven door foto's en filmpjes door te sturen naar Desiree die dan mee volgt van op de Ipad en dagelijks de verhalen post!

We zijn een topteam, ik ben fier dat ik hier deel van uitmaak, het heeft mijn leven veel rijker gemaakt.

Marisca

Mijn naam is Marisca de Ruiter en de liefde voor dieren en dan vooral deze die hulp nodig hebben ben ik mee geboren denk ik. Als kind al ving ik dieren op die door anderen opgegeven waren, van een aangeschoten konijn tot een mankende kalkoen, van een gewond vogeltje tot een zieke cavia, men wist mij altijd te vinden met zieke dieren, soms tot wanhoop van mijn ouders, maar alles werd met veel liefde weer opgelapt. Vier jaar geleden begon ik met opvangen van honden via pandora stichting en ook hier kies ik bewust voor diegene die het minst kans maken op adoptie. Zo had ik al enkele senioren in opvang, angstige Millie die nog nooit een mens van dichtbij gezien had, honden met een handicap zoals dove Angel, bijna blinde Rex, Shorty met 3 pootjes en verlamde Agni. Ook voor langzitters heb ik een zwak, hun kansen op adoptie zijn toch nét iets groter als ze eenmaal in België of Nederland zijn zodat mensen hen eerst eens kunnen komen bezoeken. Al snel begon ik ook met inzamelacties via Facebook voor de shelter omdat ik zag hoe hard donaties nodig zijn. Het duurde niet lang of mijn garage werd een verzamelplaats waar mensen vanuit de hele provincie Antwerpen en soms zelfs daarbuiten al hun schenkingen aan de stichting komen brengen, gaande van voeding, manden, benches, medicatie tot kussens, leibanden, eetbakken, dekens, speeltjes etc etc. Tenslotte ben ik dit jaar begonnen Tineke te helpen met de virtuele pagina van de stichting, omdat ik het een geweldig goed initiatief van haar vind de achterblijvers op deze manier de blijvende steun te kunnen bieden die zó hard nodig is. We zoeken samen naar virtuele adoptanten en als zij naar de shelter gaat stuur ik de foto's die zij ter plaatse maakt door naar de peters en meters zodat zij kunnen volgen hoe het met 'hun hondje' gaat. Helaas laat mijn eigen grote gezin het nog niet toe zelf in de shelter te gaan helpen maar in de toekomst staat dit zéker op mijn wishlist. Er kruipt heel wat tijd in maar we hebben ook enorm veel plezier in dit top team, het is geweldig met deze ladys die even 'dog-minded' zijn samen te werken en de voldoening bij elk hondje dat uiteindelijk weer een gouden mandje vindt is met geen pen te beschrijven.