Pandora team

tessa.jpg

Tessa gedragsdeskundige

Ik streef naar eenheid tussen mens en dier

Al van mijn kindertijd heb ik een sterke en bijzondere band met honden.
Toen ik mij realiseerde hoe belangrijk honden in mijn leven zijn, ben ik op mijn zoektocht naar een liefdevolle en respectvolle manier van gedragstraining honden en hun baasjes gaan helpen puur op mijn gevoel!!!
Door als schakel en observeerder tussen hond en baas op te treden probeer ik de relatie tussen eigenaar en hond te verbeteren, honden zijn zeer openhartig en lijden door hun grote betrokkenheid onder bepaalde( familiale) omstandigheden.
Als gedragstherapeute help ik je met veel liefde om meer inzicht te krijgen in de gevoelswereld van je geliefde trouwe viervoeter.

Drie jaar geleden passeerde Brouno mijn eigen Griek die ik een huisje heb gegeven!! Zo leerde ik de lieve, hartelijke Desiree kennen en al snel klikte het en stelde ik me kandidaat om te helpen, wat mij veel voldoening geeft!
Buitenlandse hondjes hebben special needs!!
Ik werk ondersteunend als het nodig is.

Honden hebben voor mij een bijzondere plek in mijn leven!!
zonder (mijn)honden kan ik mij mijn leven niet voorstellen

Romana.jpg

Romana
Cat adoption

Hey hoii Mijn naam is Romana, ben 27 jaar en sinds kort ben ik bezig met het plaatsen van de lieftallige katten vanuit Roemenië. Dit doe ik allemaal tussen mijn werk, gezin en privé leven door. Waar ik tijd heb probeer ik zoveel mogelijk voor de stichting te doen zodat ook de lieverds uit Roemenië een 2e kans verdienen. Dit is allemaal ontstaan nadat wij onze lieftallige Quincy ook een roemeentje bij Desiree hebben gehaald in Venlo. Doordat vrienden van mij opzoek waren naar een lief vriendinnetje voor hun kat heb ik desiree gevraagd om info. Dit was de eerste stap naar een heel mooi begin. Ben toen in contact gekomen met de super lieve dierenarts in Roemenië en na haar verhaal besloten om te kijken wat ik voor hun kon betekenen. Wat begon als een grote uitdaging is uitgepakt in iets heel moois! Er zijn al verschillende katten geplaatst naar een liefdevol for ever home. En zolang het mogelijk is ga ik proberen zoveel mogelijk voor hun te doen. Jullie kunnen altijd contact opnemen mochten jullie een lieve kitten of kat zoeken. Dit kan via de Facebook pagina Pandora Cat Adoption of via mail rajsmit1994@live.nl.

transport.jpg

Gabi
transport

Desiree kent onze chauffeur Gabi al vele jaren. In de afgelopen jaren kwamen ze mekaar steeds tegen bij andere transportbedrijven. Gabi is naast een waanzinnig goeie chauffeur ook nog eens een man met een groot warm hart voor dieren! De liefde die hij tijdens de toch vaak stressvolle reizen aan de dieren geeft en de lieve voorzichtigheid waarmee hij honden en katten tijdens aankomsten behoedzaam uit de bus haalt, daarbij goed op de veiligheid lettend, is gewoon uniek! Desiree heeft in de afgelopen jaren een heel scala ook aan slechte transporteurs gezien, waarin dieren onder erbarmelijke en vieze omstandigheden vervoerd werden.. Omdat een slecht transport zelfs de meest lieve hond kan breken zijn we de laatste jaren steeds hogere eisen gaan stellen aan vervoer. Onze honden worden perfect opgevangen en verzorgd in Roemenie, dan mag er van een transport niets minder verwacht worden! Sinds kort is Gabi zijn eigen bedrijf begonnen en heeft Pandora gevraagd of dit onder onze vlag mag. Iets waar wij natuurlijk geen nee tegen zeggen! Dus nu kunnen we met trots zeggen dat zowel onze bus als ook de chauffeur niets minder dan 5 sterren krijgt! Een modern ingerichte bus, met vaste kooien en ligkleedjes. Hygiëne is zeer belangrijk! Maar bovenal de liefde volle zachte hand van onze eigen Gabi! Met hem is nu echt de zorg van onze honden van A tot B (lees Z) top geregeld!

Leonne.heic

Leonne
vrijwilligster

Ik ben Leonne.

En ik foster nu 5jaar voor de Pandora Stichting. Sinds ik in Januari 2017 mijn Kaya adopteerde. En haar pup bij mij in opvang kwam. Inmiddels wonen er naast chihuahua Snoopy, moedertje Kaya nu ook Wolfje (een hondje met hersenbeschadiging. En zeer angstig bij haar aankomst. Nu opgeboeid tot een zeer vrolijke lieve kleine schat) en Boxie (Dat is een kleine diva. Die eind 2020 gevonden is in een doosje op de stoep bij de dierenarts. Met een Hernia en totaal rot gebit. Na alle benodigde behandelingen kwam ze bij mij en de bende wonen. Begin 2021) Ik noem mijn roedeltje; de bende van ellende.

Sinds 2 jaar ben ik ook werkzaam voor de stichting.

Uiteraard als vrijwilliger. De werkzaamheden bestaan uit contact met adoptanten. Het vervoeren van onze honden van foster naar hun forever thuis. En het fosteren van Pandora hondjes. Die of direct een plekje nodig hebben. Extra verzorging nodig hebben. Of terug komen van adoptie.

Ons team is een hecht team dat geloof in de woorden SAMEN STAAN WE STERK!! We staan achter en naast onze honden. Voor ons is de goede match het allerbelangrijkst. Zodat de hond en de adoptant samen op hun best en gelukkig zijn. Ik hoop nog vele jaren te kunnen bijdragen.

Desiree 1.jpg

Desiree 
oprichtster en eerste aanspreekpunt

Mijn naam is Desiree Beulen en alles is begonnen in 2013 met de adoptie van mijn eigen Griek Nikos en ik werd gevraagd of ik misschien baasjes wist voor zijn zus en broertjes. Die heb ik gevonden en ik ben nooit meer gestopt met baasjes zoeken! Voor die tijd had ik me nooit verdiept in de problematiek met zwerfdieren in het buitenland. Ik wist wel dat het daar niet goed was maar het was een ver van mijn bed show..
Toen ik me erin begon te verdiepen wist ik dat ik hier een doel had gevonden om me voor in te zetten en dat doe ik nu nog steeds met hart en ziel!

 

In 2017 zijn we officieel een non-profit stichting begonnen en ons netwerk is heel groot. Iets waar ik heel trots op ben omdat ik toch aan de wieg heb gestaan van deze prachtige zaak!

 

In 2022 hebben wij officieel een ANBI status verworven. 


De naam Pandora heb ik gekozen omdat mijn andere griekje zo heb genoemd nadat ik haar vergifitigd op straat in Griekenland heb gevonden. Pandora is in de griekse mythologie een prachtige vrouw die haar nieuwsgierigheid niet kon bedwingen en het vat opende wat haar verboden was. Uit het vat kwam alle ellende, pijn en narigheid die zich over haar en de hele wereld uit stortte. Als allerlaatste kwam uit het vat; hoop! En die hoop zag ik in de doodsangstige ogen van de lieve mooie hond die daar op straat op gruwelijke wijze richting haar einde ging..
Mijn eigen Pandora, prachtig mooie hond, straathond die alleen maar ellende had gekend, had hoop toen ze mij zag! Dus deze naam heb ik haar gegeven en ook onze stichting wat ik symbolisch vind voor alle zwerfhonden die alleen maar ellende en pijn kennen en die onze stichting hopelijk de hoop op een mooi leven mag geven...

Boedha en ik.jpg

Esther

 

Als kind ben ik opgegroeid met dieren en zij zijn altijd een onderdeel in mijn leven geweest. Een leven zonder kan ik mij niet voorstellen.

In 2020 kwam Pandora Stichting voorbij met een foto en oproep van Red. Een kettinghond, waar ze een foster voor zochten. De foto kwam raakte mij enorm en zo ben ik in contact gekomen met Desiree van Pandora Stichting en is een mooie samenwerking ontstaan. Ik mocht Red fosteren en daarna nog vele anderen. Allemaal mooie en lieve kanjers die een kans op een beter leven verdienen. Ik zou ze allemaal wel willen redden, helaas lukt dat niet…. Maar ik kan wel iets doen en dat is altijd beter dan niets doen! Mijn wens is dat er een tijd komt dat wij niet meer nodig zijn, omdat mensen geleerd hebben om op een respectvolle manier met dieren  om te gaan. Tot die tijd blijven we doen wat we doen.
 

Ondertussen zijn er ook wat lieverds blijven hangen, in januari 2021 is lieve, oude Biscuit bij ons gekomen, de dame kwakkelt wat af, maar zolang ze het naar haar zin heeft, laten we haar genieten. Ook is Boedha er in november bij gekomen, tja, eigenlijk een gevalletje fosterfailure. Maar nog steeds heel blij met deze grote, vriendelijke reus! Kortom een gezellige beestenboel met 5 honden (Bincky, Oreo, Hazel, Biscuit en Boedha), 2 katten (Pruttel uit asiel en Banjer straatkat uit Griekenland), Mr. Fluffy konijn, 3 cavia’s Happy, Joy en Teddy, en 4 zijdehoenders Cookie, Nugget, Noodle en Doodle in huis. Daarnaast hebben wij altijd wel 2 hondjes in de opvang.


Naast het opvangen van de hondjes ben ik docente Nederlands en geef les op een ISK. Dat betekent dat ik lesgeef aan leerlingen tussen de 12 en 18 jaar en die Nederlands leer, daarnaast heb ik mijn eigen bedrijfje waar ik leerlingen ondersteun met betrekking tot hun leerontwikkeling, maar ook NT2 lessen voor anderstaligen verzorg.
Gelukkig kan ik het samen met mijn dochter Nikita doen, die de opleiding dierenartsassistentie volgt en in haar laatste jaar zit. Dieren zitten van kleins af aan in haar bloed, het was dan ook haar droom om dit te kunnen doen. Ondertussen zijn we beiden verliefd geworden op alle mooie schatten die al voorbij gekomen zijn.

Mijn droom is om samen met mijn dochter een eigen dierenhotel te starten.

Nikita.heic

Nikita 
paraveterinair

 

Ik ben Nikita en van jongs af aan ben ik altijd al bezig geweest met dieren.

 

Ik ben opgegroeid met katten en op jonge leeftijd leerde ik ook omgaan met cavia’s.

Toen ik 3 was kreeg ik mijn  eerste cavia, op die voorwaarde dat ik mee zou helpen met het hok schoonmaken en voeren. De cavia was mijn beste vriend en ik nam hem echt overal mee naar toe. In de kinderwagen als we boodschappen gingen doen, op vakantie. Waar ik was, was de cavia.

 

Na jarenlang zeuren kreeg ik eindelijk op mijn 12de een hondje genaamd Bincky. Bincky is een Jack Russel x Vlinderhondje en op dit moment (2021) is hij 8 jaar oud. Overdag mocht hij lekker bij oma zijn en in de avond en in de vakanties was hij dan bij ons.

 

Toen ik 14 was kregen we Lara, een superlieve Labrador Retriever, erbij. Ze was blijven logeren omdat ik mijn eigen dierenopvang gestart was. Na 4 weken zeiden de vorige eigenaren dat we haar mochten houden omdat ze niet meer voor haar konden zorgen. En tja, wie kan er dan nee zeggen tegen een lief kopje van 9 jaar? Helaas moesten we Lara in december 2017 in laten slapen wegens een hele agressieve vorm van lymfeklier kanker.

 

In 2017 was de Chihuahua van onze buurvrouw zwanger en ik mocht helpen bij de bevalling. Mijn moeder zei alleen wel dat ik moest beloven dat er niet nog een hond bij zou komen.

Uhm… oeps… mijn ogen vielen op een kleine zwart-witte Chihuahua pup, die ik uiteindelijk toch mocht hebben. Zijn naam werd Oreo.

 

Sinds 5 april 2020 hebben we er een Roemeense straathond bij genaamd Hazel. Hazel was een zeer getraumatiseerde hond. Maar gelukkig heeft ze door veel liefde en geduld veel stappen kunnen maken en is ze op haar oude dag een gelukkige hond.

 

Sinds 2 jaar vangen mijn moeder en ik honden op voor Pandora stichting. We hebben al heel wat hondjes opgevangen en een mooi thuis gegeven, nu zijn er nog een aantal in afwachting voor een gouden mandje.

 

Mijn droom is om samen met mijn moeder een  dierenhotel te starten.